Mercat de treball


Revivint la història?Fa molt de temps que en Quino va dibuixar aquestes vinyetes... que avui tornen a estar "a la última". Sembla ser que no n'aprenem ni per casualitat...

Darrerament assistim al debat sobre la fugida de "cervells" i "no tan cervells" del nostre país en busca d'oportunitats fora. N'hi ha que fins i tot li han posat nom : mobilitat exterior (no sé si per ignorància o perquè són tan ingenus que es pensen que la ciutadania encara combrega amb rodes de molí)... el fet però és que cada dia són més els joves amb formació superior que es plantegen marxar del nostre país... i aviat ho faran aquells que no en són tan de joves i que a banda de la formació s'enduen anys d'experiència a la maleta. 

El resultat, a curt termini imperceptible... passarà factura a properes generacions. Estem destinant molts recursos i esforços en formar i preparar aquests joves... un talent que aprofitaran sens dubte aquelles empreses o paísos intel·ligents, que siguin capaços de veure com la mà d'obra que els arriba és rentable des del primer dia.

I aquí, mentrestant... anem pesant figues!!! 

Com diu Mafalda... quina llàstima!!!! 


Avui pensava en el nostre sistema educatiu i l'atenció a la diversitat. No sé si només em passa a mi, però sovint quan ens referim a aquest concepte (en relació a l'escola) es fa referència a persones amb algun tipus de discapacitat.  
Entre tots ens hem deixat a la cuneta a aquells que tenen altes capacitats, als que són de diferent ètnia o cultura ... en certa manera, tots (i jo la primera) hem pecat de basar-nos en certs estereotips per analitzar el tema de l'atenció a la diversitat a l'aula. Es estrany sentir parlar de la diversitat, per exemple, en relació a la celebració de les festivitats religioses. Tampoc he vist comentaris de com abordar la problemàtica de comportament lligat a la cultura (per exemple, hi ha cultures en què el to de veu que s'empra en parlar és més alt o més baix que el nostre, que són més o menys cauts. ..). 

Crec que tot això també és DIVERSITAT. I, bé, en realitat només volia deixar constància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Les vostres aportacions... són benvingudes