dimarts, 27 d’agost del 2013

Escoltar les minories...

Estava llegint sobre els líders i el lideratge i m’he adonat que si ens atenem a la definició d’aquest concepte, és una cosa de la que anem més aviat escassos... encara que pugui semblar el contrari. Inicialment, un líder és el membre d'un grup que té capacitat d’influència sobre la resta. Però el que és més interessant és que justament aquesta influència depèn del prestigi o reconeixement que li doni el grup. Cercle tancat.

I és que en el fons, el grup sempre és més eficaç que l'individu perquè en estar format per diferents membres disposa de més propostes per a identificar i donar resposta a una situació concreta. I això em remet al títol d’aquesta entrada. Per tal de poder aprofitar tot el potencial del grup cal tenir molt present totes les propostes, tant si vénen dels membres més forts com si provenen de les minories més febles.

El text que tinc a les mans diu que un grup amb una estructura centralitzada és més eficaç però que els grups més descentralitzats donen una major satisfacció als seus membres, són més flexibles en el seu funcionament i aporten millors solucions als problemes més complexos. 

I doncs, què esperem? Perquè no interioritzem aquests coneixements (que no són ni d'ahir, ni d'abans-d'ahir) i els duem a la pràctica? 

Que ens porta a tancar-nos en encotillades estructures que, malauradament, ja hem pogut comprovar que no són precisament les més eficaces? 

Si ens mostréssim més oberts a escoltar el que diu la minoria... no us sembla que a vegades disposaríem de més oportunitats per assolir els reptes que tenim al davant?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Les vostres aportacions... són benvingudes